Ozdravljenje temperatura

Ozdravljenje temperatura je pomemben dejavnik pri zdravljenju lepila, ne le določa stopnjo zdravilo, in ugotoviti, so prav tako prizadete strjevanje hitrost in lepljenje lepilne lastnosti. Vsako lepilo je določen obseg sušenja temperatura, ozdravljenje samo v določeno ozdravljenje temperatura sušenja reakcijo. Ozdravljenje temperatura in strjevanje čas in soodvisnosti, običajno višje ozdravljenje temperatura, čas razsoljevanja bo hitreje, in obratno, eno stran ne sme biti prenizka.

Ko temperatura je prenizka, nekaj lepila karkoli podaljšanje roka so težko zdraviti. Če lepila epoksi-poliamidni, ko je temperatura nižja od 5 ℃, je težko zdraviti. Za lepilo strjevanje pri sobni temperaturi, povečanje temperature favorizira prodor in difuzijo in padavin, nizke molekulske mase snovi lahko popolnoma redkost, lepljenje trdnost in trajnost lepila, spoji se lahko izboljša. Visoke temperature sušenja, ozdravljenje temperatura ne sme biti previsoka, ogrevanje ne sme biti prehitro, ali lepila ne boste imeli časa, da bi prodrli ali notranje napetosti, zaradi česar lepljenje moč.

Najboljši korak za korakom pozdravi toplote sušenja lepila, in sicer: najprej kot visoko kot mezofilna temperatura cured za čas, in nato segreje, sušeni ločeno na različnih temperaturah za nekaj časa, dokler do končne temperature, ga drži za nekaj časa. Pozdravi konec in ne takoj odstopi od vira toplote, hlajenja močno, to bo prineslo večje zaradi neenakomerne krčenje stres. Ponavadi, počasi z toplote in hladu, ohladi na sobno temperaturo. Pogosto uporablja v laboratoriju električni štedilnik s pečico, v proizvodnji uporabljajo na tlačni rezervoar, vroče tiska, visoke frekvence in infrardeči grelec.