Zgodovina razvoja gume?

Hancock Hancock je izumil metodo uporabe strojev za pridobivanje plastike iz naravnega kavčuka leta 1826.

Naravni kavelj, ki je bil odkrit že zgodaj, arheološka izkopavanja kažejo, da so ljudje v Južni Ameriki v 11. stoletju uporabljali gumijaste kroglice za igre in ponudbe. Leta 1493, ko je Columbus, italijanski Navigator, raziskoval Ameriko na drugem potovanju, je videl, kako Indijci igrajo s črno kroglico, ki je bila zelo visoka na tleh, narejena iz mleka, vzetega iz drevesa. Od takrat, Španija in Portugalska v osvojitvi Hessica in Južne Amerike v procesu, gumijasto znanje je bilo prineseno v Evropo.

Vstop v 18. stoletje je Francija odpeljala znanstvene ekspedicije v Južno Ameriko. 1736 Francoski znanstvenik Kandaming (Charles de Condamine) se je udeležil južnoameriške znanstvene ekspedicije iz Peruja, nekaterih gumenih izdelkov in zapisov o ustreznih informacijah v Franciji, objave južnoameriške celine Travel Chronicle. Knjiga opisuje izvor gumijastih dreves, lokalne prebivalce, da zbirajo metode lateksa in uporabo gume za lončke in čevlje, je proces vzbudil pozornost ljudi.

1768 je francoščina Mecca (PJ Macquer) našla razpoložljivo gumo za mehčanje topil, izdelano iz medicinskih pripomočkov in cevi. 1828 Angležan Qin Toss (C. Mackintosh) je bil izdelan iz lateksa fangyubu, toda izdelki so bili lepljivi v vročih dneh, hladno vreme je postalo krhko in kakovost je bila slaba.

Industrijske raziskave in uporaba naravnega kavčuka so se začele v začetku 19. stoletja. Škotski kemik Markintorch iz leta 1819 je ugotovil, da se guma lahko raztopi s premogovim katranom, nato pa so ljudje začeli raztopiti gumo s premogovim katranom, terpentinom itd., Da bi naredili vodoodporno krpo. Od takrat je ustanovljena prva gumarska tovarna na svetu v Združenem kraljestvu Golasco (GLASGOW) leta 1820. 1826 Hancock (Hancock) je izumil mehanski način, da naravni kavčuk pridobi plastiko. 1839 Ameriški Goodyear (Charles Goodyear) je izumil metodo gume vulkanizacije, da bi rešila problem surove gume, da postane lepljiva krhka, tako da imajo gume visoko elastičnost in žilavost, gumo v resnično industrijsko praktično fazo. Zato je naravni kavčuk postal pomemben industrijski material, povpraševanje po gumi pa se je tudi dramatično povečalo.

V drugi industrijski revoluciji v zahodnih državah v 1880 letih je britanski zdravnik Deng Dunlop leta 1888 izumil napihljive pnevmatike. Z razvojem uporabe gume se je britanska vlada odločila za izgradnjo baze za umetno gojenje gumijastih dreves na Daljnem vzhodu, saj gumija, ki jo proizvajajo divje gumijaste drevesnice v Braziliji, ne more zadovoljiti potreb industrije. 1876 ​​Angležek Weikham (H. Wickham) semena in sadike gumijastih dreves se je prenašal iz Brazilije v Kew (Kew Garden) Royal Botanic Gardens v Londonu, kjer je gojenje gumijastih sadik Ceylon (zdaj Šrilanka), Malaya in Indonezija je bila uspešna. Težavna naloga je, da divje gumijaste dreveske spremenimo v umetno gojenje.

Od takrat, Malezija, Šrilanka, Indonezija, širitev ustanovitve plastičnega vrta. 1887, Redler, direktor Singapurskega botaničnega vrta (HN Ridley) je izumil neprekinjeno metodo rezanja večkratnega rezanja na prvotnem rezu, ne da bi pri tem poškodoval tvorbo plasti gumijastega drevesa, s čimer se popravi stara metoda, s katero se gume drevesa razrezajo s sekiro in se ne more uporabiti za proizvodnjo gume, tako da lahko gumijasto drevo stalno stoji več desetletij.

1904, pokrajina Yunnan iz Dehong Dai in avtonomna prefektura Jingpo, tost Indije iz Japonske, preko Singapurja (neodvisna država v Maleziji, 9. avgust 1965), nakup več kot 8000 plastičnih sadik, ki je bil vrnjen v obrat v severne zemljepisne širine 24 stopinj 50 točk, 960 metrov nadmorske višine v provinci Yunnan Yingjiang County New Town, Phoenix Mountain, Od takrat se je začela zgodovina gumarstva na Kitajskem.

Zgodovina gumarske industrije na svetu je razdeljena na štiri faze: obdobje oblikovanja, razvojno obdobje, uspešno obdobje in stabilno obdobje razvoja.

Že v 11. stoletju so prebivalci Južne Amerike začeli uporabljati naravni kavčuk. 1736 Francoski C. Condamina je sodeloval v ekspediciji francoske akademije znanosti v Južni Ameriki in ugotovil, da se lahko lateks iz Hevea brasiliensis strdi v elastično snov. Kasneje so bili gumijasti vzorci divjih dreves v Amazonskem bazenu poslani nazaj v Pariz, ki so začeli pritegniti evropsko pozornost. 1823 - Macintosh je ustanovil prvo nepremočljivo tovarno v Združenem kraljestvu. V istem obdobju je Angležnik T. Hancock ugotovil, da je gumija večkrat obdelana skozi dva vrtljiva cilindra, kar zmanjšuje elastičnost in povečuje plastičnost. To odkritje postavlja temelje za predelavo gume. Prepoznal se je kot pionir v svetovni gumarski industriji. 1839 Ameriški C. Goodyear je ugotovil, da lahko toplota gume in žvepla močno poveča elastičnost gume, ker ni več vročih las lepljivih, tako da ima gumija dobro uporabo. Odkrivanje metode vulkanizacije gume ima ključno vlogo pri spodbujanju uporabe gume. V 19. stoletju se je začela oblikovati gumarska industrija. Ustvaril je lepilni trak, gumijaste čevlje, cev, plastično ploščo in nekaj dnevnih potreb.

V poznem 19. stoletju je nastanek avtomobilskih in avtomobilskih pnevmatik spodbujal razvoj gumarske industrije. 1845 British RW Thompson je najprej predlagal patent za napihljive pnevmatike. 1888 Britanska jb Deng je naredila prvo napihljivo kolo za pnevmatike. 1895 so se pojavile prve napihljive avtomobilske gume. Kmalu so avtomobilske pnevmatike začele s proizvodnjo surovin. Da bi izboljšali učinkovitost pnevmatik in drugih izdelkov iz gume, je Palmer leta 1893 uporabil vrvico (glej kabel) za kolesa, ki se je začela uporabljati na avtomobilskih pnevmatikah. 1906 je ameriški G. Norag uporabil anilin kot ozdravljivega promotorja. 1912 SC Mulder je odkril učinek saj. Kmalu se antioksidant uporablja tudi za predelavo gume. 1916 FH, gumijasti mešalnik (glej plastično taljenje) patent, stroji za predelavo gume so bili ustrezno izboljšani in razviti. Tehnologija predelave gume V tem obdobju je velik napredek.

S hitrim razvojem gumarske industrije, prvotni naravni kavčuk, ki se uporablja pri zmogljivosti in proizvodnji, ne more zadostiti potrebam srednjih in konec 19. stoletja se je začelo umetno gojenje naravnega kavčuka. Do 20. stoletja je 20-30 let umetne obdelave naravnega kavčuka postopoma nadomestila divje gume, glavni vir naravnega kavčuka. V prvi svetovni vojni je zaradi pomanjkanja naravnega kavčuka Nemčija začela z majhno proizvodnjo metilnega kavčuka, predvsem za proizvodnjo izdelkov iz trde gume. Ta visoka cena sintetičnega kavčuka po vojni preneha s proizvodnjo. 30-ih let se je začela komercializacija proizvodnje sintetičnega kavčuka, polibutadienskega kavčuka (to je butil natrijevega guma), neoprena, stiren-butadienskega kavčuka, NBR, butilnih gumijev. V drugi svetovni vojni so se zaradi povpraševanja po strateških izdelkih močno razvili proizvodnja sintetičnega kavčuka in izdelkov, povezanih z vojno, kot so avtomobilske gume, letalske pnevmatike in različne pnevmatike za vojaške avtomobile.

Po drugi svetovni vojni v uspešnem obdobju so avtomobilske in druge industrije v razvitih državah uspevale in spodbudile razvoj gumarske industrije na svetu. 1943 Steel Tire Tire je izšel leta 1948, Francija Mishlin Company uspešno poskusno radialno pnevmatiko. V istem letu niso bile na voljo tudi pnevmatike. 1953 se je razvoj ureditve sintetičnega kavčuka uspešno razvil. 1956, ureditev gradnje sintetičnega kavčuka, ki se je začela pri uporabi pnevmatik, v določeni meri lahko nadomesti uporabo nekaterih naravnih kavčuka. Leta 1965 se je termoplastična guma začela uporabljati za gumijaste čevlje in lepila. 1970 so se rodile prve litje pnevmatik (s poliuretansko gumo). 1972, Aramid Cord začel v proizvodnjo. Ta vrsta velikih tehnoloških prebojev za gumarsko industrijo, ki zagotavljajo velik razvoj surovin in tehnološke osnove. V začetku 70. leta je proizvodna tehnologija predelave gume in sinteze gume dosegla izjemno višino. Od porabe gume, 1950 svetovna poraba plastike 2.3mt, 1973 leto dosegla 10.89Mt. 1950 Svetovna proizvodnja pnevmatik je bila 140 milijonov nizov, leta 1973 pa je dosegla 650 milijonov kompletov. Proizvodnja drugih vrst izdelkov iz gume je dosegla visoko raven v zgodnjih sedemdesetih letih. To je svetovna hitrost razvoja gumarske industrije najhitrejšega obdobja.

V obdobju stabilnega razvoja v sedemdesetih letih je cena nafte resno vplivala na avtomobilsko industrijo in petrokemično industrijo, gumarska industrija pa je sledila krizi, depresija pa je trajala do zgodnjih 80. Svetovna poraba lepljenja leta 1979 za 13.0mt, 1982 decenija padla na 11.6mt, 1982 let kasneje začel počasi rebound. Svetovna gumarska industrija je začela vstopati v relativno počasno obdobje rasti. Glavna pozornost gumarskih podjetij je razširiti proizvodnjo za izboljšanje kakovosti proizvodov in tehnične ravni ter si prizadevati za razvoj novih izdelkov in novih tehnologij. S povečanjem tehnološke revolucije v svetu je široka uporaba elektronskih računalnikov močno izboljšala tehnično raven proizvodnje gume. Elektronsko računalniško podprto oblikovanje izdelkov iz gume je spodbudilo prehod iz tehnologije v znanost. Tehnologija pouringa pnevmatik se zlomi skozi prvotno tehnologijo izdelave pnevmatik. Obsežna uporaba termoplastične gume je spodbudila temeljno spremembo tradicionalne gumarske tehnologije.