Značilnosti izdelkov iz gume

značilnost


1. Ko je gumijast izdelek oblikovan, kohezivne sile elastičnega telesa ni mogoče odpraviti po pritisku velikega tlaka. Ko se oblikovanje sprosti iz kalupa, pogosto povzroči izredno nestabilno krčenje (hitrost gumenja zaradi različnih tipov gume in drugačna). Po preteku časa se mora stabilizirati. Zato je, kadar je gumijast izdelek zasnovan, ne glede na formulo ali plesni, je treba skrbno izračunati in uskladiti. V nasprotnem primeru je verjetno, da bo velikost izdelka nestabilna in da bo kakovost izdelka degradirana.


2. Guma je toplotno elastomer za termosetiranje, plastika je vroča melt hladna trdna snov. Zaradi različnih vrst gume v glavnem telesu sulfidov je temperaturni obseg oblikovanja in utrjevanja gume precej drugačen. Na podnebne spremembe, notranjo temperaturo in vlažnost lahko vplivajo tudi njihovi vplivi. Zato je treba pogoje proizvodnje gumenih izdelkov kadarkoli ustrezno prilagoditi. V nasprotnem primeru se lahko pojavijo razlike v kakovosti izdelka.


3. Gumeni izdelek je gumijasta spojina, izdelana iz gumijeve surovine, potem ko jo pomešamo z gumo in jo uporabimo kot surovino. Gumijasta spojina je zasnovana glede na značilnosti želenega gumijastega produkta in nastavljena je zahtevana trdota izdelka. Modeliranje izdelkov za proizvodnjo se oblikuje z gumijastim vulkanizatorjem. Ko je izdelek oblikovan, ga obdelamo z bliskavico in površina proizvoda je gladka in brez bruhov.


4. Preskus staranja gumenih izdelkov spada v kategorijo preskusa staranja. Gumeno staranje se nanaša na pojave, da gumija in njeni izdelki izgubijo svojo uporabno vrednost zaradi spremembe strukture zmogljivosti zaradi kombiniranega delovanja notranjih in zunanjih faktorjev med predelavo, skladiščenjem in uporabo. To je krekirano, lepljivo, utrjeno, mehčalo, v prahu, razbarvano, plesen itd.