Kako nastane naravna guma? —— Izdelki iz gume

Najprej kumarji z roko gredo na lepilno črto, da strdijo gumo na lubju, nato pa z gumijastim nožem razrežejo lubje vzdolž sledi zadnjega tapkanja, globina je približno 2 do 3 cm , lateks Tekočina je shranjena v mlečnem kanalu znotraj lubja. Če je preglobok, bo poškodoval strukturo znotraj prtljažnika. Če je preveč plitvo, lepilo ne bo gladko teklo in pobira. Po rezanju bo mlečno belo lepilo nenehno odteklo z nabreklom samega mlečnega kanala in okoliških celic, končno pa se bo gumijasto drevo izteklo po spodnji železni cevi cevi. Kmet gume je v tem času že napolnil lepilo. Posoda je postavljena pod kositrno cev in nabrati je treba le lepilo. To je celoten postopek pridelovalcev gume pri prisluškovanju.


Zakaj želite rezati gumo ponoči?

Glavni vzrok je velika količina letine. Drevo gume mora biti čez dan izpostavljeno zadostni sončni svetlobi, da lahko izvaja fotosintezo, tako da se različni elementi v cevi lahko kemično reagirajo in tako tvorijo gumijasto tekočino, sestavljeno iz gumenih ogljikovodikov. Optimalna temperatura za pipo je od 19 ° C do 25 ° C,


Količina lateksa in suhega lepila, ki se izlivata pri tej temperaturi, bo relativno velika, mesta, kjer gojijo gumo, na primer Xishuangbanna, Tajska, Indonezija itd., Lahko v bistvu dosežejo to temperaturo od 4. ure zjutraj. do zgodnjega jutra, tako da če je temperatura previsoka, presega 27 ° C. Voda hitro izhlapi, lateks se hitro strdi, čas odvajanja lepila je kratek, izkoristek pa nizek. Temperatura je prenizka, ni nujno dobra. Ko je temperatura pod 18 stopinj Celzija, bo pretok lateksa počasnejši, drevo gume pa bo povzročilo odmrlo kožo in druge bolezni. Zato je najprimerneje izbirati med 4. in 7. uro. Tu je tudi namig, da je na splošno deževno, temperatura je prehladna ali vetrovna in drugo nepričakovano vreme, se pravi, da se operacija točenja ustavi.