Kako razviti industrijo gume

Razvoj gumarske industrije na Kitajskem ima tri glavne značilnosti: Prvič, Kitajska je postala največji svetovni potrošnik gume, proizvodnja pnevmatik in drugih najpomembnejših izdelkov pa se uvršča na prvo mesto na svetu. Drugič, protislovje med ponudbo in povpraševanjem iz gumarskih virov na Kitajskem postaja vse bolj ožilje. Trenutno je vsako leto praznih več kot 50% gume. V zadnjih letih je Kitajska uvozila več kot 1,8 milijona ton gume vsako leto. Predvideva se, da se bo do leta 2020 poraba kitajske gume povečala s sedanjih 22% celotne svetovne porabe gume na 29% in dosegla več kot 8 milijonov ton; Tretjič, Kitajska je postala največja svetovna država za odpadno gumo. Ena od vprašanj, ki odpadne gumene proizvode onesnažujejo okolje, ni mogoče prezreti. Ocenjuje se, da bo do leta 2020 količina odpadne gume, proizvedene na Kitajskem, dosegla več kot 6 milijonov ton. Kako uporabljati odpadne gume je mračna situacija. Trenutno stanje razvoja v gumarski industriji zahteva razvoj krožnega gospodarstva.

Sporočeno je, da je po več desetletjih proizvodnje, delovanja in prakse gumarska industrija na Kitajskem postopoma proizvedla sorazmerno popoln industrijski sistem in oblikovala razvoj gumenih virov, gumeni izdelki (vključno s pnevmatikami, enako spodaj), predelava gume, Industrijska veriga krožne ekonomije, ki jo sestavljajo uporaba gumenih izdelkov, reciklaža odpadnih gumenih izdelkov in reciklaža (prenova, predelava gume, plastični prah itd.).

V zadnjih letih je kitajska gumarska industrija Kitajska za spodbujanje razvoja krožnega gospodarstva v kitajski gumarski industriji začela z naslednjimi trije vidiki, da bi pospešila proces trajnostnega razvoja industrije.

Najprej dobro opravljajte pri proizvodnji, razvoju in uporabi predelanih gume in gumijastega prahu v tovarni gumarskih izdelkov;

Drugič, razvijati energetsko varčne, okolju prijazne in varne pnevmatike;

Tretjič, na podlagi izkušenj podjetij za proizvodnjo pnevmatik, ki se ukvarjajo s popravilom pnevmatik, bodo vstopili v obnovo in opravili dobro delo pri obnavljanju starih pnevmatik.

Kitajska gumarska industrija bi morala spodbujati razvoj krožnega gospodarstva z vidika spreminjanja konceptov, prilagajanja materialov in strukture izdelkov ter povečanja celovite uporabe rabljenih pnevmatik. Hkrati se upa, da bo država izdala ustrezne politike in predpise, kot so oblikovanje preferencialnih politik za recikliranje odpadnih gum, prepovedati uvoz rabljenih pnevmatik iz kakršnega koli razloga in razglasiti "Predpisi o recikliranju in upravljanju Pnevmatike za odpadke ", tako da se spodbudi trajnostni razvoj gumarske industrije.