Post-vulkanizacijska obdelava gumenih izdelkov

Po končani vulkanizaciji gumeni izdelki pogosto potrebujejo nekaj naknadne obdelave, da postanejo kvalificirani končni izdelek. To vključuje: 1 obrezovanje izdelkov iz gumijastih izdelkov, tako da je površina izdelka gladka in dimenzije ustrezajo zahtevam; 2 po posebni obdelavi, kot je obdelava površine izdelka, se izboljša učinkovitost izdelkov za posebne namene; Izdelki, ki vsebujejo tkanine, kot so trakovi, pnevmatike itd., Se podvrže vročem raztezanju hlajenja in vulkanizacije in nato ohladijo pod tlakom tlaka, da zagotovijo velikost izdelka, stabilnost oblike in dobro delovanje.

1. Obrezovanje izdelkov plesni po vulkanizaciji

Ko je izdelek iz gume plesen vulkaniziran, se gumijasta spojina še naprej izteče vzdolž delilne površine kalupa, da se oblikuje prelivni gumijasti rob, znan tudi kot bliskavica ali bliskovni rob. Debelino in debelino gumijastega roba določata struktura in natančnost plesni. Vzporednost ploske vulkanizerske plošče in količina preostalega lepila. Danes proizvodi, ki jih proizvaja neskončni plesen, imajo zelo tanek rob gume, včasih pa jih lahko odstranimo ali pa jih nežno odrežemo, ko se kalup sprosti. Vendar pa so takšni plesni dragi in krhki, večina izdelkov iz gume pa zahteva obrezovanje po vulkanizaciji.

 

Ročno zaključevanje

Ročno obrezovanje je starodavna metoda obrezovanja. Vključuje ročno prebijanje robov z udarcem; odstranjevanje robov s škarjami, strganjem in drugimi orodji. Kakovost in hitrost ročno obrezanih gumenih izdelkov se bodo razlikovali od posameznika do osebe in zahtevali obrezovanje

Geometrija končnega izdelka mora ustrezati zahtevam za izdelavo izdelka in se ne sme opraskati, opraskati ali deformirati. Pred obrezovanjem je treba jasno razumeti dele za obrezovanje in tehnične zahteve, obvladati pravilen način prelivanja in pravilno uporabljati orodja.

2. Mehanski preliv

Mehanska obdelava se nanaša na postopek obrezovanja in 5 izdelkov iz gumijastih izdelkov z uporabo različnih posebnih strojev in ustreznih postopkovnih postopkov. Trenutno je bolj napredna metoda končne obdelave.

(1) Mehansko izsekavanje in obrezovanje Gumijasti rob izdelka se odstrani s stiskalnico, matrico in štancnim nožem. Ta metoda je primerna za izdelke in oblikovalne predmete, katerih robovi lepila lahko namestimo na matrico ali ploščo za štancanje, kot so zamaški, skodelice in podobno. Pri izdelkih z visoko vsebnostjo gela in nizki trdoti se metoda udarca običajno uporablja za vpliv na rob obrezovanja. To lahko zmanjša neenakomernost roba po rezanju nože zaradi velike elastičnosti izdelka, stranska površina je konkavna; in vsebnost gume je nižja in trdota je višja. Izdelek je mogoče neposredno rezati z metodo noža. Poleg tega je rezanje tudi razdeljeno na hladno rezanje in vroče rezanje. Hladno rezanje se nanaša na prebijanje pri sobni temperaturi. Izpušni tlak opreme mora biti višji, kakovost izseka pa je boljša; vroče rezanje se nanaša na višjo temperaturo -f. Pri rezanju mora preprečiti, da bi visoka temperatura predolgo stopila v stik s proizvodom in vplivala na kakovost izdelka.

(2) Mehansko rezanje in obrezovanje je primerno za obrezovanje večjih izdelkov z orodji za rezanje. Stroj za bočno rezanje je poseben stroj, različni izdelki pa uporabljajo različna rezila. Na primer, ko je pnevmatika vulkanizirana, obstajajo trakovi različnih dolžin na površini plinskega oka in odzračevalnega voda, trak pa je treba odstraniti s pomočjo orodja, ki se zaviha, pod pogoji vrtenja pnevmatike.

(3) Mehansko brušenje in obrezovanje Za plesni izdelki iz gume z notranjimi in zunanjimi obroči se običajno uporablja brušenje. Brusno rezilo je brusno kolo z določeno debelino delcev. Natančnost brušenja in obrezovanja je nizka, mletje pa je grobo. Lahko ima preostale delce peska, ki lahko vplivajo na učinek uporabe.

 

(4) Nizkotemperaturni posnetki Za fini izdelki z zahtevami po visoki obrezovanju, kot so 0-obročki, majhne skodelice itd., Se ta metoda lahko uporablja za obrezovanje. Izdelek se hitro ohladi pod krhko temperaturo s tekočim dušikom ali suhim ledom, nato pa kovinski strel ali plastični projektil razprši z veliko hitrostjo, da se zlomi rob bliskavice in zaključi obrezovanje.

(5) Ščetkanje in obrezovanje pri nizkotemperaturni strani Odstrani gumijasti rob zamrznjenega gumijastega izdelka z dvema najlonskima ščetkama, ki se vrtita okoli vodoravne osi.

(6) Nizkotemperaturno obrezovanje bobnov. To je najprimernejši način zamrzovanja obrezovanja. Sila udarca, ki jo povzroča vrtenje bobna in trenje med izdelki, se uporablja za prekinitev in padec roba izdelka, ki je bil zamrznjen pod temperaturo krepitve. Oblika bobna je običajno osmerokotna, da bi povečala udarno silo izdelka v bobnu, hitrost vrtenja bobna mora biti zmerna, dodajanje abraziva pa lahko izboljša učinkovitost. Na primer, proces obrezovanja gumijastega vtiča elektrolitskega kondenzatorja je, da uporabimo nizkotemperaturni boben, ki ga je treba obrezati.

(7) Obrezovanje nizkotemperaturnih vibracij, znano tudi kot obrezovanje vibracij, izdelek je spiralno vibriran v obročastem zapečatenem škatlu in obstaja močan vpliv med izdelki in med proizvodom in brusilnikom, kar povzroči zamrznjeno krhkost padec. Nizkotemperaturno obrezovanje vibracij je boljše od nizkotemperaturnega obrezovanja bobnov, stopnja škode pri izdelku je nizka in učinkovitost proizvodnje je relativno nizka.

(8) Nizkotemperaturna nihanja in razkosavanje surovega je primerna za majhne ali mikroproizvode ali izdelke iz mikro gume, ki vsebujejo kovinske skelete. Skupaj z abrazivom popravljamo robove gume v izvrtinah, vogalih in utorih.

Haining Qianlang Rubber Products Factory

ADD: NO.10-2, Lianbao Road, Qianjiang Industrial Park, Dingqiao Town, Haining, Zhejiang 314413, Kitajska

TEL: + 86-573-87767299

FAX: + 86-573-87763488

E-pošta: sales@qlrubber.com