Načelo visokega dušenja gume

Dušilna oblika dušenja gume je proces generiranja relativnega gibanja makromolekularne verige in spreminjanja mehanske energije v toplotno energijo, kadar je material izpostavljen zunanji sili.

Dušilni mehanizem visoke dušilne gume : guma je makromolekularna veriga organske snovi, gibanje segmentov makromolekularnih verig pa je v bistvu sprostitveni proces. 3 mehanske oblike gumijastih materialov se razlikujejo glede na temperaturo:

Prvi "steklo, gibanje energije segmenta molekularne verige je nizko, modul za shranjevanje je zelo visok, molekularna vez lahko pri vrtenju deluje šele pri zunanji sili, hrbtenica je skoraj zamrznjena, tako da mehanska energija v toploto ne more izguba faktorja je zelo majhna, to je slaba zmogljivost dušenja.

Druge vrste elastičnega stanja, segmenta velike molekularne verige je enostavno premikati, se lahko makromolekularna veriga enostavno prilagodi zunanji sili, da se raztegne ali zavija, vendar ne more absorbirati dovolj mehanske energije, zato lastnost dušenja gumijastega materiala ni dosegla optimalno.

Tretja vrsta prehoda stekla v elastično stanje, zaradi sinergističnih učinkov segmenta molekularne verige notranjega trenja in segmenta, učinkovitost dušenja materiala je dobra, lahko absorbira energijo vibracij je velika, faktor izgube, dobra lastnost dušenja.Haining Qianlang Rubber Products Factory

ADD: 1. Liluqiao, Zhengyang, Maqiao Street Haining, Zhejiang 314419 Kitajska.

TEL: + 86-573-87767299

FAX: + 86-573-87763488

E-pošta: sales@qlrubber.com