Gumijaste sklopke Power Machine Master in gredni sistem gredi

Gumijaste sklopke Moč motorja in sistem gonilne osi

Gumijasta sklopka za mehansko sklopko med gredjo in gredjo. Elastična bobnaste spojke 1 je povezana s telesom glavnega in zadnjega pesta 4 in 5 sklopke ter spiralno obročasto elastično telo elastičnega elementa, ki ga je pritrjena s kovinskimi splinami z večstransko jekleno vrvjo Glavni premik glavnega in pesta med pesto in pesto v osni, radialni in aksialni smeri skozi deformacijski prostor brez obroča, da se oblikujejo kompenzacijske karakteristike elastičnega pomika. Primeren je za priključitev gredi različnih pogonskih enot, ki jih poganjajo glavni pomožni motor, pomožni motor, motor z notranjim izgorevanjem, dizelski motor, električna sklopka in hidravlični motor.

V zadnjem času na ladji za preskus torzijskih vibracij z gumijastim sklopom v obliki vmesnega gredi tipa GICLZ iz rezultatov preskusa je videti, da je povezava značilnosti torzijskih nihanj glede na dovoljeno vrednost majhna, vendar je sklopka nepretrgano poškodovana, Izključitev Njihove težave s kakovostjo in torzijske vibracije, splošne Kakšni so dejavniki, ki lahko privedejo do poškodb priklopa?

1, princip: visoka elastična elastična sponka priklopna sklopka glavne elastične sponske sklopke v obliki bobnastega zobnika je obrniti gumijaste komponente, gumijaste komponente so lahko oblikovane v eno ali več vrstah, gumijaste komponente in različna Standardna togost, ki jo lahko izbirate, lahko v veliki meri ustreza izračunu torzijskih tresljajev, da bi določili zahteve glede togosti. Glavni namen uporabe visoko elastičnih čepov v sistemih za napajanje ladij je prenos moči in navora, kompenzacija radialnega, aksialnega in kotnega pomika ter kompenzacija oscilacij vrtilnih momentov. Prilagodite naravno frekvenco sistema. Visoko elastična elastična sklopka ima značilnosti lahke teže, enostavno montažo, kompenzacijo velikega premika, veliko zmožnost dušenja, močno sposobnost absorpcije vibracij in zmožnost modulacije frekvence ter boljšo zaščito glavne sklopke, gonila in gredi.

2, razlogi za analizo:

1) potopno brušenje elastičnega stebra sklopke glavne sklopke, ki povzroči poravnavo gredi in povzroči dodaten vrtilni moment! To je lahko super za nove ladje.

2) visoka elastična elastična zatičasta spojka z gumijastim bobnom z gredjo, povezana z nihanjem vročinskega zloma;

3) Težave pri prilagajanju: samo različna oprema v sistemu gredi, kot so dizelski motor, gumijasta sklopka, gonila, drugi deli gredi, propelerja itd. So dobro zasnovani in se med seboj dopolnjujejo in med seboj podpirajo, da bi izboljšali zasnovo Fleksibilnost pri odklopu sklopke Izbira vodoravne sklopke, tako da je zasnova ladje pravi občutek visoke kakovosti ladje.

4) zobato gonilo; Razlog je zapleten, ampak tudi specifične okoliščine specifične analize.