Rubber tesnila Vloga življenja

Rubber Tesnila Vloga življenja

Na kratko o vlogi gumijastih podložk v našem življenju

Ko govorimo o krepitvi stene pnevmatike, lahko preprosto rešimo preprost preskus, ki ustreza moči pnevmatike. Dokler roka stisne bočno stran pnevmatike, zato je za mehko in tanko večino iste trdnosti ta pnevmatika verjetno boljša stabilnost, vendar se uporablja za vožnjo po cesti ali po vzpenjanju po zobeh, verjetno ni dolga. Le tisti, ki uporabljajo silo, ni preveč deformacije stene pnevmatike, je namenjen obravnavanju cestnih razmer na Kitajskem. V teoriji takšna bočnica ne more trpeti le večji vpliv na cesto, čeprav je zaradi močne in močne plodne stene pljuča, lahko punkcijo obdržijo tudi oddelek, ki podpira sposobnost, da vozniku pomaga upravljati z vozilom in ne kot za runaway ali rollover.

1, visoke hitrosti pnevmatik

Pravzaprav je bila pnevmatika določena pri načrtovanju njene moči, nekatere pnevmatike pa ne morejo igrati dolgoročne visoke hitrosti, nekateri pnevmatiki pa lahko igrajo Bugatti Veyron, ki je večji od 400 km hitrosti! To je stopnja hitrosti pnevmatike. Hitrost pnevmatike bo imela čisto zmogljivost na bočnici, H predstavlja hitrost pnevmatike 210 km / h, V je 240 km / h, W je 270 km / h in y je 300 km / h. Čeprav bodo mnogi lastniki rekli, da so dejansko običajno na cesti lahko višje od 120 km / h, so bile priložnosti zelo majhne, ​​je treba porabiti denar za nakup tako visoke hitrosti pnevmatike? Čeprav obstaja, ker lahko raven hitrosti lahko za ime moči pnevmatike, si predstavlja, lahko zdrži 400 km na uro pod neverjetnimi pnevmatikami za centrifugalne pnevmatike z višjo intenzivnostjo postavitve pnevmatike! Čeprav ponavadi nimamo možnosti za odpiranje take hitrosti, a bogato in tiho odpuščanje. Ne glede na vožnjo na dolge razdalje, spremembe ceste in celo tlak v pnevmatikah ni normalno, lahko uživate v bolj tihem voznem okolju.

2, visoke pnevmatike nosilnosti

Čeprav se kakovost pnevmatike, osebna zasebna vozna navadja, tlak v pnevmatikah, položaj pnevmatik, frekvenca prenosa pnevmatik in drugi dejavniki spreminjajo, ne moremo natančno sklepati o trajanju pnevmatik, vendar pa je prvotna stopnja obrabe pnevmatik še vedno mogoče zagotoviti. razumevanje trajnosti pnevmatike. Na primer, vsaj lahko vemo, da je pri istih voznih spretnostih in cestnih razmerah stopnja obrabe 400 življenjske dobe verjetno dvakrat višja od obrabe 200 pnevmatik.