Obdelava mešanja gumijastih cevi

Gumijaste cevi Obdelava mešanja

V vedno močnejši konkurenci v nakupovalnem središču je moje podjetje z močno znanstveno in tehnološko razvojno močjo, pred operativno filozofijo in vodilno znanje o opremi, ki strankam zagotavlja visoko kakovostne izdelke in storitve, kar vam pove, o gumi visokotlačna cev za gibke cevi in ​​varnostne naprave.

(1) gumijasta cev v gibanju ali vzmetenju, ne more biti prevelik upogib, se ne more upogniti na korenine, vsaj 1,5-kratnik premera njegovega začetnega upogiba;

(2) gumijasta cev za premik v skrajni položaj ne more potegniti preveč tesno, bi morala biti len;

(3) poskušajte preprečiti spremembe v deformaciji cevi;

(4) gumijasta cev, kolikor je mogoče stran od komponent toplotnega sevanja, potrebna modna izolacijska plošča;

(5) se morajo izogibati zunanjim nevarnostim cevi, kot je uporaba iste komponente na površini dolgoročnega spora;

(6) Če je gumijasta cev zaradi samovžiga, ki jo povzroča prekomerna deformacija, obstajati podporni kosi.

Izdelava cevi osnovnih procesov predelave gume, vrvi in ​​obdelave platna, cevnega oblikovanja, strjevanja in tako naprej. Različna struktura in drug okostje cevi, okostje obdelovalnih metod in oprema za oblikovanje cevi se razlikujejo.

Vse plastične cevi za odsotnost ogrodne plasti, samo uporabo pritisnite iz cevi lahko; krpo za cevi je treba uporabiti trak, zavito v notranji sloj oblikovalnega stroja; sesalna cev v obliki prve potrebe po obrabi kovinske spirale Po pakiranju iz plastike; pletenje in navijanje cev je treba uporabiti namenske tkanine stroj za pletenje ali navijanje stroj; pletenje cevi je treba uporabiti pletilni stroji in tako naprej.

Metoda za oblikovanje cevi v glavnem na to, ali je uporaba umrl, razdeljena na brezglasno metodo in jedrno metodo (vključno z metodo mehkega jedra in trdo jedro).

Brezslojno oblikovanje

Cev ne tvori jedro, oprema je ekstruzijski stroj (običajno se uporablja vijačni ekstruder), skeletni sloj in zunanji sloj pa se neposredno oblikujejo na ekstrudirani notranji cevi.

Spojino mešamo, mešamo, plastificiramo in pritisnemo v cev s pomočjo ekstruzijskega vijaka, nato pa premaknemo v smeri nosu in končno produkt iz oblike ekstruderja iztisnemo iz ust, in hladno napajanje dveh , se prej napolnijo s predgrevanjem materiala, ki se ne poganja skozi vročo gumijasto spojino.

Core oblikovanje

Da bi zagotovili, da cev v procesu vulkanizacije v tlačnem stanju postane cev po oblikovanju pakiranja z vodno krpo (okoli 10 cm široke pločevine za mokro krpo), brez vrvi ali brez svinca, da se zagotovi, da je cev vulkanizacijski proces v tlačnem stanju, in nato vulkaniziran.

Vulkanizacijo lahko izvedemo z direktnim pare ali kontinuirno vulkanizacijo vulkanizacijskega rezervoarja. Kratka vlaknasta cev je kratka vlakna neposredno v spojino, nato pa iz oblikovanja, proizvodni proces je preprost, bo postopoma nadomestil pletenje cevi in ​​krpo cevi. Sodobni procesi proizvodnje cevi so ponavadi zelo neprekinjeni in avtomatizirani. Uporaba termoplastične gume ali plastike lahko reši proces vulkanizacije, kar močno poenostavlja proizvodni proces.