Gumeni izdelki se morajo izogibati izpostavljenosti

Dolgoročna opustitev vozil, zaradi atmosferske erozije sklopa in tehničnih pogojev organizacije postopno poslabšanje, tako da izguba prvotne tehnične zmogljivosti. Da bi ublažili ta neželeni učinek, morajo lastniki vozil pogosto opravljati potrebna vzdrževalna dela na parkiranih vozilih, tako da so v dobrem stanju.

1. Preprečite staranje in poslabšanje gumenih izdelkov

Gumeni izdelki na avtomobilih, kot so pnevmatike, pasovi in zaščitni pokrovi, pogosto stari, nabreknejo ali oblike, kar ima za posledico poslabšanje zmogljivosti in krajšo življenjsko dobo.

Kot staranje gumijevih izdelkov, večinoma zato, ker je guma nenasičeni polimerni ogljikovodiki, je enostavno absorbirati kisik v zraku in oksidacijo, medtem ko vulkanizirani gumi ima tudi določeno stopnjo prepustnosti, kisik pa je lahko v notranji oksidacijski učinek. Zlasti neposredna sončna svetloba lahko povzroči hitro staranje gume. Gumeni proizvodi z bencinom, onesnaženost z olji, bodo vodili k povečanju prostornine, spremembi gume, ohlapnosti, elastičnosti.

Da bi se izognili staranju gumenih izdelkov, se je treba izogibati neposredni sončni svetlobi in kontaktu mineralnega olja.

2, preprečite kovinsko rjo

Rust je predvsem posledica interakcije vode, kisika in jedkih snovi v zraku. Zato je za dolgoročno vzmetenje avtomobila treba čistiti kovinsko površino. Parkirno garažo je treba vedno prezračevati, da relativna vlažnost zraka ostane pod 70%. Prah, umazanija in vlaga v avtomobilu je treba pravočasno očistiti. Roke in mehanske površine morajo biti prevlečeni z oljnim, mastnim ali oljnatim papirjem. Za vsak mehanizem sestavljanja por morajo biti zaprte, da se v notranjost izogne zrak, vlagi in prah.

3, da bi preprečili, da so proizvodi iz bombaža in konoplje, kot so plesen in preproge, zelo lahko absorbirajo vlago.

Še posebej v vlažnih območjih in deževni sezoni, bolj dovzetni za vlažno plesni. Zato lastniki morajo biti na avtomobilu na bombažni izdelki konoplje se pogosto pregledujejo, pravočasno sušijo, posušijo.

4, preprečiti zmanjšanje zmogljivosti eksplozije z bencinom

Odpornost eksplozije bencina je odvisna od oktanskega nivoja bencina. Ko je avto dolgotrajen, se oktansko število bencina zmanjša z izgubo svetlobne komponente in povečanjem vsebnosti koloida, s čimer se zmanjša njena She. Zato mora biti posoda za gorivo tesno zaprta in se izogibati pregrevanju. Najbolje je, da predolgo ne shranjujte bencina.

5, pogosto preverite delovno stanje motorja

Zagon motorja vsaj enkrat mesečno, v prostem teku 4-5min, preverite delovanje motorja. Če pride do nenormalnega pojava, je treba časovno prilagoditi in popraviti.

Poleg tega pogosto preverite baterijo. Raven elektrolitne tekočine akumulatorja mora biti višja od plošče 10-15 mm, če bi dodali destilirano vodo, bi morala zadostovati, če je potrebno, napolnite baterijo.