Gume tesnila Swellability

Gume tesnila Swellability

Glede na znanje organske kemije organskih topil lahko vežejo na visoko molekularne organske snovi, vendar nekaj polimer organske snovi ne zlahka raztopi, adsorbira molekule topila in razširiti obseg; hidrofilni polimer material bo absorbira vodo molekul volumen širitev, ki je tako imenovani polarni material otekanje.

Otekanje lastnosti se lahko obrazložiti tudi od načela podobne raztapljanja, ki je v stiku ali na pritisk in temperaturo, meša učinek, vendar so neodvisni gravitacijsko sile med molekulami.

Oteklina lastnosti so eden od skupnih značilnosti iz gume ali polimera.

V nekaterih topilih, navzkrižno gume ali drug polimer se na splošno ne raztopi, vendar molekulami topila vnese vrzel v verigi polimer, povečanje obsega med segmenti, tako obsega polimer zaradi širitve in nabreknejo.

Gume, oteklina po splošni mehanske lastnosti se znatno zniža.

Oteklina je zelo pomembna lastnost gume, tako da gume se je treba izogibati in polarnost podobno topil stik.

Gume povečali učinkovitost za dva:

(1) neskončno oteklina: linearni polimer, ki se raztopi v dobro topilo, lahko neomejeno absorpcijo topilo, dokler se ne raztopi v homogene raztopine tako daleč. Tako po razpadu je razvidno tudi kot posledica neskončno otekanje polimera. Na primer, naravne gume nabrekne v bencinu.

(2) za zamrežen polimer in linearni polimer v slabo topilo, otekanje lahko izvede samo do določene mere. Po stiku s topilom, znesek vdihavanje topil ne poveča, in sistem je vedno hraniti dvofazno država. Na primer, Dingqing gume, (ki je sintetična guma) lahko otekle v utekočinjenega dimetil eter raztopina.

Dingqing gume v utekočinjenega dimetil eter raztopina v mehanizmu oteklina lahko razumemo kot: Odprite jeklenke ventil, steklenico utekočinjenega dimetil eter in ventil znotraj NBR gume obroček stik, Dingqing gume bodo povečali; Ko ventil jeklenke ventil postopoma "suho", Dingqing gume, otekanje postopoma upada, obseg gume bo skrči, s povečanjem števila ventil odprtine in utekočinjeni naftni plin, ki se zmeša z dimetil eter vsebine povečala, Dingqing gume po številu "oteklina - krčenje" cikla stres, stres gume zmanjšala, pospešeno staranje, končno gume elastična odpoved in pečatenje uspešnost zmanjšala, posledico puščanje ventilov.

Gumijasta tesnila so naše skupne vrste plombo, v različnih gospodarskih panogah, vse vrste strojev in naprav bodo uporabljeni za dobra rešitev za ljudi v rešiti naloga prepuščanje in zapiranje.

Gumijasta tesnila so neke vrste univerzalni osnovni element v s pečatom in igrajo zelo pomembno vlogo zapiranje. Gumijasta tesnila so najpogostejša vrsta Gumeni izdelki, ki se uporabljajo v zapiranje spretnosti. Ker gume je izredno prilagodljiv polimer material, obstaja širok temperaturni razpon, diferencialno srednje podati manjši stres bo prineslo večje deformacije, ta deformacija lahko zagotavlja kontaktni tlak, kot nadomestilo za puščanje, da doseganje namena tesnjenje.