Sesalno skodelice notranjih in zunanjih dejavnikov

Sesalne pokalov notranjih in zunanjih dejavnikov

Gume in njegovih proizvodov, predelavo, skladiščenje in uporabo postopka zaradi celovite učinek notranjih in zunanjih dejavnikov, ki so posledica fizikalnih in kemijskih lastnosti gume in mehanske lastnosti postopno propadanje končno izgubo uporabe vrednost, ta sprememba se imenuje staranje gume. Na površini delovanja razpoke, lepljivo, utrjevanja, mehčanje, v prahu, razbarvanje, dolgo, plesni in tako naprej. Kateri so dejavniki, ki vplivajo na staranje gume? Kisik: Kisika v gume z molekulami gume brez radikalne verižne reakcije, molekularne verige zloma ali pretirano zamreževanje, povzroča spremembe v lastnosti gume. Oksidacija je eden od pomembnih razlogov za staranje gume.

Vlage: Obstajata dva vidika vlage: gume v vlažnem zraku dež ali namakati v vodi, enostaven za škodo, je zaradi gume v vodi topne snovi in vode in druge sestavne dele vode ekstrahiramo z vodo. Hidroliza ali absorpcije in drugih vzrokov. Še posebej v vodo potapljanjem in atmosferska izpostava izmeničnemu, pospešila uničenje gume. Vendar v nekaterih primerih vlaga ne more poškodovati vlogo gume, in celo zamude vlogo staranja.

Ozone: Ozon je veliko večji in bolj uničujoče, je tudi molekularne verige zloma, vendar vlogo ozona na gumo z gumo deformacije ali ne drugačne. Kadar se uporablja kot deformirana gume (predvsem na nenasičene gume), torej ' a tresk v smeri stres deluje, to je tako imenovani "ozona treskav"; Ko gume je deformirana, samo oksida film je nastala na površini brez treskav.

Vroče: Dvig temperature lahko povzroči toplotno treskav ali toplotno zamreženje gume. Ampak Osnovna vloga toplote ali aktiviranje. Povečati stopnjo difuzije kisika in aktiviranje oksidacije, s tem pospešuje hitrost oksidacije gume, ki je pogost pojav staranja - toplotne kisika staranja.

Mehanske obremenitve: pod ponavljajoče se mehanske obremenitve, gume molekularne verige bo prekinil nastanek prosto voljo, privede do oksidacije verižne reakcije, nastanek kemični proces. Mehanske zlom molekularne verige in mehanična aktivacija proces oksidacije. Kako lahko prevladujoč, odvisno od razmer, v katerih je odvisno. Poleg tega pod vplivom stresa lahko privede do ozona razpoke.

Svetlobe: krajša svetloba, večje energije. Škoda, da gume je visoko energetsko UV. Poleg UV neposredno pripelje do gume molekularne verige lom in zamreževanje, gume na absorbiranje prostih radikalov svetlobne energije, ki sproži in pospeši proces verižne reakcije oksidacije. Z zunaj svetloba igra vlogo ogrevanja. Druga značilnost vloga light (različne lokacije heat) je, da je predvsem v gumijaste površine in zdravje. Visoka stopnja plastične vzorcev, obe strani prikažejo reticular razpoke, tako imenovani "svetlobe zunanji crack."

Drugo: vloga gume pa so kemijski medij, spremenljiva kovinskih ionov, visokoenergijskega sevanja, električne energije in biološke.