Svetovna analiza uporabe naravnega kavčuka

Gumarska industrija porabi več kot 80% svetovne gume v svetu porabe gume. Skupna količina gumijastih materialov in izdelkov, ki jih predeluje in proizvaja družba, dosega več kot 35 milijonov ton. Če povzamemo, ga lahko razdelimo na več kot deset kategorij, kot so pnevmatike, cevi, pasovi, plošče in različne vrste profilov, plastični deli, lepilne tekočine in gumijaste čevlje. So povezani z nacionalnim gospodarstvom, življenjem ljudi, obrambno industrijo in vrhunsko tehnologijo. Veliko jih uporabljajo na mnogih področjih, kot so absorpcija udarcev, tesnjenje, lepila, odpornost proti obrabi, zaščita pred korozijo, izolacija in električna prevodnost. Večina jih je guma in vlakna, kovina in plastika. Trdno kombinirana z gumijasto spojino. V celotnih gumijastih izdelkih, od količine uporabljene gume, največje pnevmatike, ki predstavljajo več kot 50%, industrijske, zdravstvene, športne 30% predstavljajo 30%, dnevne izdelke predstavljajo gumijaste obutve, ki predstavljajo približno 10%. Gumeni izdelki se večinoma porabljajo v prometu, gradbeništvu, industriji, tehnologiji in drugih področjih, od katerih je največja odvisnost od prometa in gradnje.

Danes se približno 65% gume uporablja v avtomobilski industriji, uporabljajo pa se tudi najbolj uporabljane vrste gume. Količina gume, uporabljene v malem avtomobilu, je presegla 100 kilogramov, vključno s 37,8 kilogrami pnevmatik; več kot 200 vrst izdelkov iz gume; gumeni izdelki, ki se uporabljajo v avtomobilskih aplikacijah, zdaj predstavljajo več kot 10% skupnih stroškov avtomobilov. Velike so pnevmatike. , zračne blazine in ventilatorskih pasov, zavornih cevi, toplotnih cevi, klimatskih cevi, tesnilnih trakov, majhnih oljnih tesnil, O-obročev, tesnila, amortizerjev, membrane itd., ki se distribuirajo v hišnih agencijah, motorjih, karoseriji itd. Prenos, absorpcijo udarcev, tesnjenje, prah, klimatizacijo in varnostne sisteme.

Gumeni materiali za gradbeništvo predstavljajo približno 15% do 20% celotne porabe gume, drugič pa samo za pnevmatike. Poleg različnih gradbenih strojev in transportne opreme za gradnjo na lokaciji se uporablja predvsem za različne vrste konstrukcij za hidroizolacijo, tesnjenje, protivibracijsko in zvočno izolacijo, kot so gradnja vodotesnih gumijastih membran. Ocenjuje se, da imajo elastomerne tesnilne mase, uporabljene v spojih konstrukcij po vsem svetu, vsaj 500.000 ton letno, od katerih je serija silikonskih gumijev skoraj polovica in serija poliuretanov približno 30%. Poleg tega so v zadnjih letih postali nepogrešljivi materiali za visoke stavbe in stavbe, ki so zaščiteni pred prahom, zvočno izolirane tesnila, talne protihresne gume, itd.